Kinderen en rouw

Afscheid moeten nemen van iemand die je dierbaar is is moeilijk, laat staan voor een kind. Helaas krijgen ook kinderen met de dood te maken. Elk kind uit verdriet op zijn of haar eigen manier. Zo kunnen ze het ene moment verstoppertje spelen of rondrennen in de tuin en het andere moment zijn ze verdrietig en stellen een confronterende vraag. Het is van grote waarde om kinderen bij het afscheid te betrekken. Dit is belangrijk voor het rouwproces en kan op heel veel manieren. Kijken en luisteren naar wat het kind daarbij nodig heeft is daarbij van groot belang.

Unalome Uitvaartbegeleiding heeft een troostkist samengesteld met daarin allerlei materialen om te lezen, schrijven en/of te knutselen. Kleurplaten, (prenten)boeken, werkboek van ‘Dag Lieve’, kleine troostdoosjes, potjes, glitters, kleurtjes enzovoort. Kinderen kunnen hier in de uitvaartweek gebruik van maken zo veel en wanneer ze willen.

Als u meer wilt weten over onze troostkist kunt u contact met opnemen.

Soof is het lieve, kleine hondje van Manuela. Zij houdt heel erg van knuffelen, wandelen en spelen met de bal. Soof kan ook heel erg goed troosten. Als het mag neemt Manuela Soof gewoon een keertje mee.