NIEUWS

Kinderen en afscheid nemen…

29 juli 2020

Afscheid moeten nemen van iemand die je dierbaar is is moeilijk, laat staan voor een kind. Helaas krijgen ook kinderen met de dood te maken. Elk kind uit verdriet op zijn of haar eigen manier. Zo kunnen ze het ene moment verstoppertje spelen of rondrennen in de tuin en het andere moment zijn ze verdrietig en stellen een confronterende vraag.

Het is van grote waarde om kinderen bij het afscheid te betrekken. Dit is belangrijk voor het rouwproces en kan op heel veel manieren. Kijken en luisteren naar wat het kind daarbij nodig heeft is daarbij van groot belang.

Unalome Uitvaartbegeleiding heeft een troostkist samengesteld met daarin allerlei materialen om te lezen, schrijven en/of te knutselen. Kleurplaten, (prenten)boeken, werkboek van ‘Dag Lieve’, kleine troostdoosjes, potjes, glitters, kleurtjes enzovoort. Kinderen kunnen hier in de uitvaartweek gebruik van maken zo veel en wanneer ze willen.

Soof is het lieve, kleine hondje van Manuela. Zij houdt heel erg van knuffelen, wandelen en spelen met de bal. Soof kan ook heel erg goed troosten… Als het mag neemt Manuela Soof gewoon een keertje mee.

Manuela


Nieuwe donorwet 1 juli 2020, heeft u uw keuze al gemaakt?

23 juni 2020

Op 1 juli 2020 gaat de nieuwe Donorwet in. Iedereen in Nederland vanaf 18 jaar komt dan in het Donorregister. Op www.donorregister.nl vult u uw keuze in.
Dan weet uw partner, uw familie, vriend of vriendin of u na uw overlijden orgaan- en weefseldonor wilt worden.

Vult u zelf voor 1 juli 2020 geen keuze in?
Dan krijgt u nog een brief zodat u het niet vergeet. Als u niets invult, staat er bij uw naam ‘Geen bezwaar tegen orgaandonatie’. Uw organen en weefsels kunnen dan na uw overlijden naar een patiënt gaan. De arts (in het ziekenhuis) bespreekt dit met uw familie. Heeft u nog vragen over donatie? Bel dan de Donorinformatielijn 0900 – 821 21 66 of kijk op www.donorregister.nl.

En na de donatie?

Na donatie kan de overledene gewoon thuis of op een andere locatie worden opgebaard. Dit kan gewoon worden verzorgd door uw uitvaartbegeleider.

Voor specifieke vragen neemt u gerust contact met ons op 06-50905152.

Manuela


Grafmonumenten om liefdevol te herinneren

23 april 2020

Unalome Uitvaartbegeleiding was te gast bij Van Dam Natuursteen, een familiebedrijf gevestigd in Woerden met persoonlijke aandacht als prioriteit.

Het kiezen van een grafmonument is niet gemakkelijk en heel persoonlijk. Zo zijn er bijvoorbeeld liggende en staande monumenten of een combinatie daarvan en is er ook een ruime keuze aan materialen. Denk bijvoorbeeld aan glas, RVS, staal en brons, maar ook natuursteen is een veelgebruikt materiaal.

Bij de keuze spelen uw wensen natuurlijk een belangrijke rol. Van Dam natuursteen luistert aandachtig naar uw wensen en ontwerpt samen met u een persoonlijk monument. Onderscheidend of eenvoudig, klassiek of modern, ruw en natuurlijk of juist strak. Voor een kindergraf, een familiegraf of een algemeen graf.

Wanneer het monument helemaal naar úw wens is en klaar om geplaatst te worden, biedt van Dam u de mogelijkheid om aanwezig te zijn bij het plaatsen van het gedenkteken.

Wilt u meer weten over grafmonumenten en de mogelijkheden? Neem contact op met ons of bezoek de website: www.vandamnatuursteen.nl

Manuela


Unalome Uitvaartbegeleiding en Corona

30 maart 2020

Iedereen wordt bezig gehouden door het Corona-virus. Ook Unalome Uitvaartbegeleiding volgt de ontwikkelingen op de voet. Alle richtlijnen en maatregelen die de overheid heeft afgekondigd zijn van invloed op de manier waarop we afscheid zouden willen nemen van de mensen die ons lief zijn.

Wij willen ook onder de huidige omstandigheden, samen met u, het afscheid zo goed mogelijk voorbereiden. Toch zullen ook wij ons aan een aantal voorschriften moeten houden zoals de voorgeschreven 1,5 meter afstand, niet meer dan 30 personen aanwezig bij condoleancebezoeken of plechtigheden en geen ‘nazit’.

Er is gelukkig nog veel wél mogelijk. Denk bijvoorbeeld aan een erehaag van mensen in de straat wanneer uw dierbare het huis verlaat of de vlaggen halfstok. Een bloem in de lege banken van het crematorium als symbool voor alle afwezigen. Een foto- of videoreportage van het afscheid om te delen met de mensen die niet aanwezig konden zijn.

Omdat het nieuws ons elke dag inhaalt zullen we bij vermoedens van Corona-besmetting contact opnemen met de GGD en/of RIVM om advies te vragen hoe we hiermee het beste om kunnen gaan op dat moment.

Uiteraard houden wij de ontwikkelingen in de gaten en zorgen, ondanks alles, samen met u voor een waardevol afscheid en een liefdevolle herinnering.

Manuela


Corona

25 maart 2020

BGNU – De overheid heeft op 15 maart verdergaande maatregelen afgekondigd om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Daarom is besloten om alle scholen, eet- en drinkgelegenheden, sport- en fitnessclubs, sauna’s, sexclubs en coffeeshop te sluiten tot en met 6 april.

Deze maatregel is van grote invloed op condoleancebezoeken en uitvaartplechtigheden. Samenkomen en samen met uw familie, vrienden en bekenden rouwen en met elkaar op die wijze het verlies delen, is nu niet mogelijk.

De uitvaartplechtigheden en condoleancebezoeken mogen uit niet meer dan 30 personen bestaan. Om besmetting zo veel mogelijk te voorkomen, wordt er geen koffie of thee geschonken en is er geen nazit.

Ter bescherming van gezondheid en die van onze medewerkers, is het van belang dat er zo min mogelijk fysiek bezoek plaatsvindt. Dit betekent dat de uitvaartbegeleider voornamelijk telefonisch met u het contact onderhoudt.

Gezien de zeer bijzondere omstandigheden, vragen wij uw begrip hiervoor.

Lees verder: www.bgnu.nl