ROUWBOEKET

Een rouwboeket is een belangrijk onderdeel van de uitvaartceremonie, het symboliseert onze laatste groet aan onze dierbare die is overleden. Soms vertellen bloemen wat u zelf niet kunt zeggen of benadrukken ze wat iedereen al lang weet. Maar welke bloemen kiest u? Er zijn geen strenge regels voor, belangrijk is vooral dat het goed voelt. Misschien verwoorden ze een herinnering, of kiest u de lievelingsbloem- of kleur van de overledene.

Een keuze maken aan de hand van symboliek kan natuurlijk ook. Zo is bijvoorbeeld de roos de bloem die liefde uitspreekt en staat de lelie voor vergankelijkheid.Wilt u meer weten over de mogelijkheden? Neem dan gerust contact met ons op.

Rouwboeket

BLOEMENSCHUUR RIJLAARSDAMVoor rouwwerk in elke stijl.

BLOEMRIJKE VERLEIDING Met aandacht, kwaliteit, vakmanschap en betrouwbaarheid.

BLOEM HARMELEN • Afscheidsbloemen kunnen troost bieden bij het afscheid.

Soorten rouwboeketten

Er zijn veel verschillende soorten rouwboeketten die gebruikt kunnen worden, van traditionele bloemen zoals rozen en lelies, tot meer persoonlijke keuzes zoals bloemen die specifiek betekenis hebben voor de overledene of hun familie.

Een rouwboeket kan ook aangepast worden aan de wensen van de overledene, bijvoorbeeld door een specifieke kleur of bloem toe te voegen die hen dierbaar was. Dit kan een mooie manier zijn om de persoonlijkheid en de herinneringen aan de overledene in ere te houden.

Unalome Uitvaartbegeleiding begrijpt hoe belangrijk het is om een rouwboeket te kiezen dat past bij de wensen en behoeften van de overledene en hun familie. Samen kiezen we een rouwboeket te creëren dat past bij de overledene en bij jullie wensen. Ik neem de tijd voor u en adviseer u met zorg en aandacht.

Kinderen en rouwbloemen

Rouwboeketten kunnen een belangrijke rol spelen in het verwerkingsproces van rouw voor kinderen. Het is een manier om de overledene een laatste groet te geven. Kinderen voelen zich vaak machteloos en verdrietig na het verlies van een dierbare en het geven van een rouwboeket geeft ze een actieve rol in het afscheid nemen. Daarnaast biedt het kinderen ook een moment van rust en stilte, waar ze kunnen nadenken en rouwen. Kortom, het uitreiken van een rouwboeket aan kinderen kan hen helpen bij het verwerken van hun verdriet en hen een gevoel van deelname geven bij het afscheid van de overledene.

Rouwboeket voor kinderen

Wat kost een rouwboeket?

De kosten van een rouwboeket zijn afhankelijk van verschillende factoren, zoals de grootte van het boeket, de keuze voor bloemen en materialen, en de leverancier. Een simpel rouwboeket met standaard bloemen, zoals chrysanten, kost meestal minder dan een uitgebreider boeket met exotische bloemen.

Bij sommige leveranciers kunt u kiezen uit verschillende prijsklassen, waarbij u meer betaalt voor grotere en uitgebreidere boeketten. Het is ook mogelijk om speciale verzoeken te doen, zoals het gebruik van specifieke bloemen of kleuren, waardoor de kosten kunnen stijgen.

Het is aan te raden om verschillende leveranciers te vergelijken en hun prijzen en diensten te bekijken voordat u een beslissing maakt. 

Unalome Uitvaartbegeleiding werkt nauw samen met diverse bloemisten in Harmelen, Kamerik en Woerden. Maar, ook in andere plaatsen, kan ik u altijd helpen bij het vinden van het juiste rouwboeket voor uw uitvaart en u informeren over de kosten.

Alternatieven voor een rouwboeket

Wilt u liever geen rouwboeket? Er zijn verschillende alternatieven. Hieronder staan een aantal populaire opties:

  1. Ballonnen: Ballonnen kunnen worden vrijgelaten in verschillende kleuren en maten als symbolisch gebaar.
  2. Bloemenkransen: Een bloemenkrans, vaak met een persoonlijke boodschap of gedicht, is een traditioneel alternatief voor een rouwboeket.
  3. Bomen planten: Families kunnen kiezen om een boom te planten als een tastbare herinnering aan de overledene.
  4. Gedenksteen: Een gedenksteen, zoals een fontein of beeldje, kan een blijvende herinnering aan de overledene bieden.
  5. Doe-het-zelf-rouwboeket: In plaats van een traditioneel rouwboeket te kopen, kunnen families kiezen om zelf een speciaal en uniek rouwboeket te maken.

Wat ook gekozen wordt, het belangrijkste is dat het een passend eerbetoon is aan de overledene.

Alternatief rouwboeket