ERVARINGEN

Ik ben dankbaar dat ik van betekenis mocht zijn bij het afscheid van de dierbaren van onderstaande families.

september 2020 – Familie Bekker, Bodegraven

“Toen mijn man/onze vader toch nog vrij plotseling overleed, zonder ooit besproken te hebben hoe hij zijn eigen afscheid zou zien, hebben wij Manuela nog dezelfde avond gevraagd ons te begeleiden.

Ze is direct langsgekomen met haar collega Josche om ons te helpen met de eerste zaken die in zo’n situatie geregeld moeten worden.

Manuela heeft ons vanaf het eerste contact heel fijn en warm begeleid en geholpen met alle keuzes die gemaakt moesten worden. Zo hadden wij allemaal de ruimte om een eigen rol bij het afscheid te hebben, wat ons weer helpt met de uiteindelijke verwerking. Zij werkte alle details tot in de puntjes uit en zorgde dat niets aan het toeval overgelaten werd. Toen zich op het laatste moment nog 6 oud-commando’s meldden omdat zij een laatste eer wilden bewijzen is zij direct met hen in overleg gegaan. Zo werd ook hun afscheid een mooie en waardevolle aanvulling op de plechtigheid.

Manuela is zeer betrokken, met veel aandacht, respect en liefde voor haar vak. Ze was een luisterend oor voor ons in een verdrietige periode en stond dag en nacht voor ons klaar. Haar begeleiding, en nazorg hebben we als erg prettig ervaren in deze moeilijk tijd.

Wij kijken terug op een mooi en waardig afscheid van onze dierbare en weten zeker dat hij heel trots op ons zou zijn geweest.

Voor ons als familie is het een hele bijzondere ervaring geweest om op deze warme manier begeleid te worden. Hier willen wij Manuela heel hartelijk voor bedanken.

Wij hopen dat zij voor nog heel veel mensen zo’n steun en toeverlaat mag zijn, als dat zij voor ons was.”

Familie Bekker

september 2020 – Familie Habben Jansen, Kamerik

“Manuela heeft ons als familie bijgestaan bij de uitvaart van mijn moeder. Zowel als individu als familie zijn wij erg te spreken over Manuela en haar aanpak. Ze brengt veel kennis en kunde met zich mee, weet heel goed te plannen en zorgt ervoor dat dingen soepel verlopen, zoals je dat graag zou willen. Geen wens is te gek, Manuela adviseert hierin en regelt het waar mogelijk. Dat ze een goede professional is, daar zal niemand aan twijfelen. Maar wat ik zelf het meeste waardeerde is de oprechte zorg en hulp. Ze is naast een professional, ook een persoon met een warm hart welke heel graag helpt in welke vorm dan ook tijdens de moeilijke momenten dat ze haar beroep uitoefent. Hartelijk dank Manuela!”

augustus 2020 – Wilma van Koert-Sloof, Woerden

“Het is mij overkomen.. je vindt je man van 60 jaar dood op bed. En nu: Hoe verder, je moet dingen regelen. Ik had via via van Manuela gehoord. Vanaf het moment dat ze binnen kwam was er een warme klik. Zij is een open persoon die mij bijzonder goed heeft bijgestaan. Al mijn ideeën over zijn uitvaart waren en zijn door haar mogelijk gemaakt. Manuela denkt mee in de richting van jou persoonlijke wensen. Ze heeft bij mij dan ook een speciaal plekje in mijn hart.”

Wilma van Koert-Sloof

april 2020 – Inge Lazaroms, De Meern

“Je bent een zeer toegankelijk persoon waarbij ik me meteen op mijn gemak voelde. Ik vond het bijvoorbeeld fijn dat je bij het sluiten van de kist en bij de crematie duidelijk aan gaf wat er ging gebeuren. Kortom: je vertelde ons wat we konden verwachten. Zo zei je bijvoorbeeld in de aula net voor de crematie dat Wendy er prachtig bij lag met heel veel bloemen om haar heen. Dit gaf mij in ieder geval meer moed om naar binnen te stappen op dat moment en dat vond ik erg fijn. Nogmaals bedankt voor de goede zorgen.

Groetjes, Inge

april 2020 – Alette Hooijer, Den Haag

“Ik vond het fijn dat wij direct een klik hadden. Deze klik was er doordat je luisterde, transparant was over de mogelijkheden en keuzes die er waren, maar vooral ook door je eigen verhaal in het levenspad wat we bewandelen. Dat was zo herkenbaar hoe Wendy en wij samen in het leven staan. Je bewust zijn van de mogelijkheden die er in je leven zijn en daar gebruik van maken. Ik heb je heel erg als steun ervaren in deze moeilijke tijd. ”

Liefs, Alette

april 2020 – Karin Binnendijk, Gouda

“Ik wil je bedanken voor je geweldige begeleiding en steun de aflopen tijd na het overlijden van mijn moeder. Je hebt alles keurig en helemaal naar wens verzorgd, echt top! Deze baan past erg goed bij jou Manuela. Je bent écht geschikt voor dit werk. Dat is een gave. Mooi hoor! Nogmaals bedankt voor de goede zorgen een de prachtige uitvaart om op terug te kijken.”

Liefs, Karin

maart 2020 – Familie van der Bijl, Gouda

“Manuela, wij kijken met een erg positief gevoel terug op de uitvaart van onze vader. Alles verliep zoals wij en ook onze vader dat wilde. Dankjewel daarvoor!”