ERVARINGEN

Dankbaar dat Unalome Uitvaartbegeleiding van betekenis mocht zijn bij het afscheid van de dierbaren van onderstaande families.

Familie Janmaat, Kamerik

“Na het plotselinge overlijden van mijn vader belde ik jou, Manuela. Als vanzelfsprekend. Mijn vader heeft het ons nog kunnen toevertrouwen. Hij was er namelijk van overtuigd dat hij en wij in goede handen waren bij jou. Niets is minder waar. In betere handen hadden wij deze verdrietige en hectische week niet kunnen zijn. Naast alles wat er bij een afscheid komt kijken was er grote zorg om de gezondheid van mijn moeder. Je leefde oprecht met ons mee en deed zoveel meer dan eigenlijk nodig was. Je bracht rust en overzicht. Je bent een grote lieverd Manuela, als uitvaartbegeleider en in ons geval ook als buurvrouw.

Nogmaals – namens ons allemaal – dank je wel voor alles wat je voor ons hebt gedaan!”

Liefs, 

Jacqueline Janmaat

Familie Kasius, Kamerik

Unalome Uitvaartbegeleiding wil ik u van harte aanbevelen.
Manuela snapt heel goed dat een waardige uitvaart het gemis van een dierbare kan helpen verwerken.
Met veel warmte helpt ze de nabestaanden efficiënt door een heel moeilijk proces.

Familie Bekker-Heemskerk, Woerden

Betrokken zorgzaam en heel nauwkeurig de complete uitvaart snel geregeld. Er wordt overal aan gedacht en goed overlegd. We zijn vooral onder de indruk van de liefdevolle ondersteuning. Erg prettig is de nazorg met tips en aandachtpunten. Zeer aan te raden.

Familie Braun, Amsterdam

Wij raden iedereen Manuela aan.
Warm oprechte begeleiding. Voelt precies aan wat nodig is en staat ons overal bij. Neemt heel veel uit handen en helpt je in deze moeilijke tijd met de beslissingen die nu eenmaal genomen moeten worden. Dank voor een onvergetelijk afscheid.

Familie van Schaik, Kockengen

Manuela is een zeer vriendelijke vrouw waarbij wij ons meteen op ons gemak voelden. Ze heeft ons fantastisch geholpen met het regelen van de uitvaart en met alle vragen die wij hadden konden wij bij haar terecht. Wij zouden zeker aanraden om gebruik te maken van haar diensten.

Familie Vork, Harmelen

Manuela, Bedankt voor de persoonlijke aanpak, de warmte die je meebracht en het tot in de puntjes regelen van de uitvaart waarbij geen wens te gek was. Heel blij met jouw ondersteuning tijdens het hele proces!

Familie Withagen, Bergen op Zoom

Lieve Marjolein, wat hebben we de begeleiding als prettig en warm ervaren. Dankjewel voor je geduld en ook je vermogen door te pakken als dat nodig was. Zo fijn dat je er voor ons was die moeilijke week! Dank!

Familie van ’t Hof, Kamerik

Lieve Manuela, je hebt ons enorm geholpen na het overlijden van John. Je gaf ons niet alleen  veel warmte, je was ook praktisch, vol met suggesties en we kregen genoeg tijd om overal over na te denken. Je had oog voor iedereen en gaf ons veel steun. We hadden het gevoel dat we er een familielid bij hadden.

Het was een waardevol, mooi en puur afscheid.

Bedankt hiervoor.

Toos
Ron & Annemieke
Inge & Jan-Willem
Chris & Romy
Iris

Familie Bodt, Harmelen – Woerdense Verlaat

“Na het overlijden van onze vader, schoonvader en opa waren Manuela Wiltenburg en haar stagiaire Marjolein La Fors van Unalome Uitvaartbegeleiding snel ter plaatse. Ondanks dit moeilijke moment voelde de eerste kennismaking met hen goed aan. Op een zeer professionele en tegelijkertijd liefdevolle manier hebben zij ons direct geholpen met het nemen van de eerste beslissingen rondom de uitvaart.

De volgende dag zouden we elkaar weer ontmoeten voor het vervolg, om de rest van de uitvaartdienst te bespreken. Helaas bleek Manuela positief te zijn getest op corona en was Marjolein genoodzaakt om het over te nemen. Marjolein studeert eind deze maand af als uitvaartbegeleider en wij zouden haar eerste zelfstandige opdracht zijn. Marjolein heeft niet alleen een groot organisatietalent, maar ook veel inlevingsvermogen. Zij wist op een respectvolle manier om te gaan met onze emoties en hielp ons Opa een waardig afscheid te geven. Er was een goede balans tussen ons en haar kennis. Ook begeleidde zij de uitvaartplechtigheid zelf, op een respectvolle, warme en liefdevolle manier.

Wij bedanken Manuela, maar in het bijzonder ook Marjolein, die altijd voor ons klaar stond in deze moeilijke en verdrietige periode.

Familie Bodt.

Jeannette, Kamerik

Lieve Manuela,
“Nogmaals bedankt voor de warmte naar ons als familie toe.
Dit heeft ons bij het moeilijke afscheid erg gesteund. Je legt zoveel warmte en liefde in je werk. Wim heeft je met recht uitgezocht om ons te helpen met zijn laaste reis.
Dank je wel.”

Groetjes Jeanette, zus van Wim.

Familie Ottink, De Meern

Hartelijk dank Manuela voor de warme manier van begeleiden.
Het is een hele steun voor mij en de kinderen, zoals jij ons benadert.
Vooral de manier waarop jij kleinzoon Jay ( 5 jr) hebt voorbereid op de crematie van zijn oma heeft diepe indruk op ons allen gemaakt.

Jaap Ottink

Familie van Ekeren, Woerden

“Lieve Josche, Dank je wel voor je fijne manier van begeleiden tijdens de plotselinge afscheidsweek van onze moeder en oma! Je gaf ons de mogelijkheid om onze eigen manier te vinden, maar gebruikte ook jouw gevoel, ervaring en kennis om het tot een mooi geheel te maken. Niet te vergeten je aanpassingsvermogen om ingevingen die we soms op het laatste moment voelden te moeten doen, op te pakken.

Ondanks de moeilijke week, heb je het voor elkaar gekregen ons op een mooie en waardevolle week op terug te laten kijken! Dank je wel.” –

Familie van Ekeren

Familie Blijleven, Woerden

“De tijd die Manuela als uitvaartbegeleidster genomen heeft om ons als gezin te begeleiden was heel respectvol en warm door ons ervaren. Manuela denkt mee en ziet het als je het even niet meer weet. Heel erg bedankt voor je luisterend oor.” – Diever

“De week van de uitvaart regelen heb ik als heel warm en fijn ervaren. Er word naar je geluisterd, er word met je mee gedacht, er word de tijd voor je genomen en naar je geluisterd. Niks hoeft overhaast en alles word rustig met je besproken.” – Nienke

“Bedankt voor de fijne begeleiding, het was heel waardevol en je bent een lief en warm persoon.” – Maaike

Familie Blijleven

Familie Riegen, Woerden

“Tijdens de eindevaluatie heeft Manuela ons gevraagd om een review te schrijven over haar dienstverlening als uitvaartbegeleider. Dit doen wij uiteraard graag omdat wij meer dan tevreden zijn met hetgeen zij heeft geboden.

Manuela heeft een hectische periode in ons leven overzichtelijk gemaakt. Dit gaf ons de gelegenheid om alle te nemen beslissingen overzichtelijk te hebben en stap voor stap te kunnen doorlopen. Waar mogelijk kwam zij met welkome aanvullingen en ideeën.

Terugkijkend op de uitvaart zijn wij van mening dat we al het mogelijke hebben aangegrepen om er een zo mooi mogelijk afscheid van te kunnen maken. Dit geeft ons als nabestaanden een fijn gevoel en dit ondersteund ons om het verlies te kunnen dragen.

Manuela, nogmaals dank voor je oprechte interesse in onze familie en voor de fijne begeleiding.”

Familie Riegen

John Loos, Woerden

“Wanneer je afscheid moet nemen van je vader en dat samen als gezin moet regelen weet je niet waar je moet beginnen. Gelijk na ons eerste gesprek met Manuela was er een klik tussen ons allen. Manuela is betrokken, warm, hartelijk, menselijk en heeft oog voor details. Het hele gezin is hierin gehoord tot de kleinkinderen aan toe. Manuela heeft van ons afscheid een gedenkwaardige dag gemaakt zodat mijn vader zijn laatste rit heeft kunnen maken”

Fam. J. Loos

Astrid Westerink, Woerden

“Vanaf de eerste kennismaking was er een warme klik. Je geeft suggesties en je denkt fijn mee. Je hebt alle kleinkinderen betrokken bij het hele proces, en daarbij iedereen zijn en haar eigen keuzes laten maken. De crematie was liefdevol en warm mede dankzij jouw benadering, in rust, gestructureerd en professioneel. De combinatie van professionaliteit en warmte tijdens het hele proces is een gave Manuela!”

Astrid

Eva, Schoonhoven – Groot Ammers

“Liefdevolle benadering. Zoveel begrip, rust en warmte. Er werd meegevoeld, meegedacht, niets opgedrongen. Het moment van sluiten van de kist konden we last minute nog veranderen. Midden in de nacht stond je voor ons klaar. Het praktische en zakelijke deel nam je ons uit handen waardoor wij in alle rust de laatste dagen afscheid konden nemen van mijn vader. Manuela, je bent een kanjer!”

Eva Ernens

Familie Vergeer, De Meije

“Manuela was onze rots in de branding, al direct vanaf het moment dat we haar midden in de nacht uit bed belden. Naast het feit dat ze ons heeft geholpen bij alle keuzes rondom het afscheid van onze man, vader en opa, is ze ook erg goed met kinderen. Dat was heel fijn!

Manuela dringt zich niet op, maar denkt mee, heeft suggesties en neemt veel uit handen. Wij kunnen haar van harte aanbevelen.”

Familie Vergeer

Familie Annie van de Geer, Kamerik

“Vanaf het moment dat Manuela de eerste keer bij ons binnen kwam viel er een warme deken over ons heen. Wat was het fijn dat zij ons heeft bijgestaan in een heftige week van dingen regelen en de weg naar de uitvaart. Voor de jongste kinderen van de familie was de begeleiding heel fijn, alle vragen werden beantwoord en de knutselkist was een succes. We kijken terug op een bijzondere week, waarin we mede dankzij Manuela, waardig afscheid hebben kunnen nemen van mijn vrouw, onze (schoon)moeder, oma en overgroot oma. Lieve Manuela, nogmaals bedankt voor alles!!”

Familie Annie van de Geer.

Leendert Noordergraaf, Kamerik

“Dank voor de voortreffelijke begeleiding bij de uitvaart van mijn vrouw Trudy. Dank voor de inhoudelijk maar ook zorgvuldige benadering tegen de achtergrond van de pandemie. Dank voor het meedenken en het zoeken naar alternatieven en het streven naar de vormgeving die ons voor ogen stond.”

Met vriendelijke groeten,
Leendert Noordergraaf

John Hilgeman, Kamerik

“Manuela was bij de uitvaart van Andrea kalm, begripvol en betrokken en als het nodig was doortastend en professioneel. Ik heb het als een grote steun ervaren.”

John Hilgeman – Kamerik

Familie Maijenburg, Kamerik

“Manuela heeft met ons de uitvaart van onze man en vader geregeld. Manuela heeft passie voor het vak en nam alle tijd voor ons wat wij als erg fijn ervaren hebben. Ze draagt dingen aan waar je zelf niet meteen aan denkt, maar laat je vrij in de te maken keuzes. Ook wilde ze dat er niets aan het toeval werd overgelaten en dat maakt dat ze er alles aan doet om de uitvaart goed te laten verlopen. Ze is eerlijk en transparant en heeft een warme persoonlijkheid. We zijn blij dat wij mede dankzij Manuela met een goed gevoel terug kunnen kijken op deze heftige en bijzonder week. Dankjewel daarvoor!”

Familie Maijenburg – Kamerik

Christel Roos, Gouda

“Dank je wel voor de warme en zorgvuldige begeleiding in de periode tussen het overlijden van mijn moeder en de uitvaart en ook daarna. In deze periode was het fijn dat je met ons meedacht en zocht naar de mogelijkheden om de uitvaart vorm te geven op een manier die paste bij mijn moeder en bij ons als nabestaanden. Zo werd iedereen recht gedaan en kunnen we terugkijken op een persoonlijke en zorgvuldige uitvaart. Ik heb je persoonlijke betrokkenheid heel erg gewaardeerd en als steunend ervaren.”

Christel Roos – Gouda / Sint Michielsgestel

Familie Bakker, Kamerik

“Temidden van de Coronacrisis overleed onze vader. Manuela, dorpsgenoot van ons, heeft ons liefdevol begeleid in deze periode. Corona trof meerdere gezinsleden, wat het afscheid nemen complex maakte. In huiselijke kring hebben we, mede dankzij de warme, kundige betrokkenheid van Manuela, op bijzondere wijze met elkaar een zeer waardevol afscheid gehad.

Volgens onze moeder kon het niet mooier…We kijken als gezin met veel warmte terug op deze periode. Het gaf troost aan ons allen. Manuela bedankt!”

Familie Bakker – Kamerik

Familie van Rossum, Kamerik

“Dankzij Manuela hebben wij op een liefdevolle wijze afscheid kunnen nemen van onze veel te vroeg, stil geboren zoon. Waar je leven in sneltreinvaart gaat, weet Manuela op een zeer prettige aangename manier de rust te bewaken. Wij hebben in alle rust keuzes kunnen maken, waar Manuela ons enorm goed in heeft kunnen adviseren. Hierdoor kijken wij terug op een liefdevol afscheid van onze zoon. Nogmaals Bedankt!!!!”

Familie van Rossum ?

Familie van Dam, Woerden

“Wij zijn erg blij dat we de uitvaart van onze moeder en oma door Manuela hebben laten begeleiden. Haar oprechte interesse en luisterend oor heeft ons goed gedaan in die moeilijke tijd. Wij kunnen terug kijken op een waardig afscheid zoals onze moeder en oma had gewild. Manuela, nogmaals bedankt voor alles!”

Familie van Dam.

Familie Smit, Kamerik

Manuela heeft de begrafenis van onze moeder zeer goed begeleid: respectvol, behulpzaam en meedenkend. Ze nam er alle tijd voor die nodig was en regelde veel dingen die op ons afkwamen. Het meest waardevolle was haar echte betrokkenheid bij dit ‘werk’. Voor haar is het ‘werk’ duidelijk een roeping! Wij kunnen haar zonder meer van harte aanbevelen, zo vind je er niet veel!”

Familie Smit.

Familie van Dijk, Schoonhoven

En dan overlijd je moeder/schoonmoeder geheel onverwacht. En nu??? Midden in de nacht gaan zoeken naar een uitvaartbegeleider en dan een foto tegenkomen met een beschrijving waarvan je meteen weet: dit past bij ons!!

En die verwachting was helemaal terecht. Manuela heeft ons met adviezen, tips, out of the box denken maar ook regels geholpen en meegedacht en zo hebben we een afscheid kunnen regelen die bij ons past en wat helemaal goed voelde.

Daarnaast is Manuela een gevoelig, makkelijk benaderbaar en mooi mens!! Dankjewel Manuela voor je goede zorgen.

Groetjes van de familie van Dijk

Familie Bekker, Bodegraven

“Toen mijn man/onze vader toch nog vrij plotseling overleed, zonder ooit besproken te hebben hoe hij zijn eigen afscheid zou zien, hebben wij Manuela nog dezelfde avond gevraagd ons te begeleiden.

Ze is direct langsgekomen met haar collega Josche om ons te helpen met de eerste zaken die in zo’n situatie geregeld moeten worden.

Manuela heeft ons vanaf het eerste contact heel fijn en warm begeleid en geholpen met alle keuzes die gemaakt moesten worden. Zo hadden wij allemaal de ruimte om een eigen rol bij het afscheid te hebben, wat ons weer helpt met de uiteindelijke verwerking. Zij werkte alle details tot in de puntjes uit en zorgde dat niets aan het toeval overgelaten werd. Toen zich op het laatste moment nog 6 oud-commando’s meldden omdat zij een laatste eer wilden bewijzen is zij direct met hen in overleg gegaan. Zo werd ook hun afscheid een mooie en waardevolle aanvulling op de plechtigheid.

Manuela is zeer betrokken, met veel aandacht, respect en liefde voor haar vak. Ze was een luisterend oor voor ons in een verdrietige periode en stond dag en nacht voor ons klaar. Haar begeleiding, en nazorg hebben we als erg prettig ervaren in deze moeilijk tijd.

Wij kijken terug op een mooi en waardig afscheid van onze dierbare en weten zeker dat hij heel trots op ons zou zijn geweest.

Voor ons als familie is het een hele bijzondere ervaring geweest om op deze warme manier begeleid te worden. Hier willen wij Manuela heel hartelijk voor bedanken.

Wij hopen dat zij voor nog heel veel mensen zo’n steun en toeverlaat mag zijn, als dat zij voor ons was.”

Familie Bekker

Familie Habben Jansen, Kamerik

“Manuela heeft ons als familie bijgestaan bij de uitvaart van mijn moeder. Zowel als individu als familie zijn wij erg te spreken over Manuela en haar aanpak. Ze brengt veel kennis en kunde met zich mee, weet heel goed te plannen en zorgt ervoor dat dingen soepel verlopen, zoals je dat graag zou willen. Geen wens is te gek, Manuela adviseert hierin en regelt het waar mogelijk. Dat ze een goede professional is, daar zal niemand aan twijfelen. Maar wat ik zelf het meeste waardeerde is de oprechte zorg en hulp. Ze is naast een professional, ook een persoon met een warm hart welke heel graag helpt in welke vorm dan ook tijdens de moeilijke momenten dat ze haar beroep uitoefent. Hartelijk dank Manuela!”

Wilma van Koert-Sloof, Woerden

“Het is mij overkomen.. je vindt je man van 60 jaar dood op bed. En nu: Hoe verder, je moet dingen regelen. Ik had via via van Manuela gehoord. Vanaf het moment dat ze binnen kwam was er een warme klik. Zij is een open persoon die mij bijzonder goed heeft bijgestaan. Al mijn ideeën over zijn uitvaart waren en zijn door haar mogelijk gemaakt. Manuela denkt mee in de richting van jou persoonlijke wensen. Ze heeft bij mij dan ook een speciaal plekje in mijn hart.”

Wilma van Koert-Sloof

Inge Lazaroms, De Meern

“Je bent een zeer toegankelijk persoon waarbij ik me meteen op mijn gemak voelde. Ik vond het bijvoorbeeld fijn dat je bij het sluiten van de kist en bij de crematie duidelijk aan gaf wat er ging gebeuren. Kortom: je vertelde ons wat we konden verwachten. Zo zei je bijvoorbeeld in de aula net voor de crematie dat Wendy er prachtig bij lag met heel veel bloemen om haar heen. Dit gaf mij in ieder geval meer moed om naar binnen te stappen op dat moment en dat vond ik erg fijn. Nogmaals bedankt voor de goede zorgen.

Groetjes, Inge

Alette Hooijer, Den Haag

“Ik vond het fijn dat wij direct een klik hadden. Deze klik was er doordat je luisterde, transparant was over de mogelijkheden en keuzes die er waren, maar vooral ook door je eigen verhaal in het levenspad wat we bewandelen. Dat was zo herkenbaar hoe Wendy en wij samen in het leven staan. Je bewust zijn van de mogelijkheden die er in je leven zijn en daar gebruik van maken. Ik heb je heel erg als steun ervaren in deze moeilijke tijd. “

Liefs, Alette

Karin Binnendijk, Gouda

“Ik wil je bedanken voor je geweldige begeleiding en steun de aflopen tijd na het overlijden van mijn moeder. Je hebt alles keurig en helemaal naar wens verzorgd, echt top! Deze baan past erg goed bij jou Manuela. Je bent écht geschikt voor dit werk. Dat is een gave. Mooi hoor! Nogmaals bedankt voor de goede zorgen een de prachtige uitvaart om op terug te kijken.”

Liefs, Karin

Familie van der Bijl, Gouda

“Manuela, wij kijken met een erg positief gevoel terug op de uitvaart van onze vader. Alles verliep zoals wij en ook onze vader dat wilde. Dankjewel daarvoor!”