ERVARINGEN

Ik ben dankbaar dat ik van betekenis mocht zijn bij het afscheid van de dierbaren van onderstaande families.

Eva, Schoonhoven/Groot Ammers

“Liefdevolle benadering. Zoveel begrip, rust en warmte. Er werd meegevoeld, meegedacht, niets opgedrongen. Het moment van sluiten van de kist konden we last minute nog veranderen. Midden in de nacht stond je voor ons klaar. Het praktische en zakelijke deel nam je ons uit handen waardoor wij in alle rust de laatste dagen afscheid konden nemen van mijn vader. Manuela, je bent een kanjer!”

Eva Ernens

Familie Vergeer, De Meije

“Manuela was onze rots in de branding, al direct vanaf het moment dat we haar midden in de nacht uit bed belden. Naast het feit dat ze ons heeft geholpen bij alle keuzes rondom het afscheid van onze man, vader en opa, is ze ook erg goed met kinderen. Dat was heel fijn!

Manuela dringt zich niet op, maar denkt mee, heeft suggesties en neemt veel uit handen. Wij kunnen haar van harte aanbevelen.”

Familie Vergeer

Familie Annie van de Geer, Kamerik

“Vanaf het moment dat Manuela de eerste keer bij ons binnen kwam viel er een warme deken over ons heen. Wat was het fijn dat zij ons heeft bijgestaan in een heftige week van dingen regelen en de weg naar de uitvaart. Voor de jongste kinderen van de familie was de begeleiding heel fijn, alle vragen werden beantwoord en de knutselkist was een succes. We kijken terug op een bijzondere week, waarin we mede dankzij Manuela, waardig afscheid hebben kunnen nemen van mijn vrouw, onze (schoon)moeder, oma en overgroot oma. Lieve Manuela, nogmaals bedankt voor alles!!”

Familie Annie van de Geer.

Leendert Noordergraaf, Kamerik

“Dank voor de voortreffelijke begeleiding bij de uitvaart van mijn vrouw Trudy. Dank voor de inhoudelijk maar ook zorgvuldige benadering tegen de achtergrond van de pandemie. Dank voor het meedenken en het zoeken naar alternatieven en het streven naar de vormgeving die ons voor ogen stond.”

Met vriendelijke groeten,
Leendert Noordergraaf

John Hilgeman, Kamerik

“Manuela was bij de uitvaart van Andrea kalm, begripvol en betrokken en als het nodig was doortastend en professioneel. Ik heb het als een grote steun ervaren.”

John Hilgeman – Kamerik

Familie Maijenburg, Kamerik

“Manuela heeft met ons de uitvaart van onze man en vader geregeld. Manuela heeft passie voor het vak en nam alle tijd voor ons wat wij als erg fijn ervaren hebben. Ze draagt dingen aan waar je zelf niet meteen aan denkt, maar laat je vrij in de te maken keuzes. Ook wilde ze dat er niets aan het toeval werd overgelaten en dat maakt dat ze er alles aan doet om de uitvaart goed te laten verlopen. Ze is eerlijk en transparant en heeft een warme persoonlijkheid. We zijn blij dat wij mede dankzij Manuela met een goed gevoel terug kunnen kijken op deze heftige en bijzonder week. Dankjewel daarvoor!”

Familie Maijenburg – Kamerik

Christel Roos, Gouda

“Dank je wel voor de warme en zorgvuldige begeleiding in de periode tussen het overlijden van mijn moeder en de uitvaart en ook daarna. In deze periode was het fijn dat je met ons meedacht en zocht naar de mogelijkheden om de uitvaart vorm te geven op een manier die paste bij mijn moeder en bij ons als nabestaanden. Zo werd iedereen recht gedaan en kunnen we terugkijken op een persoonlijke en zorgvuldige uitvaart. Ik heb je persoonlijke betrokkenheid heel erg gewaardeerd en als steunend ervaren.”

Christel Roos – Gouda / Sint Michielsgestel

Familie Bakker, Kamerik

“Temidden van de Coronacrisis overleed onze vader. Manuela, dorpsgenoot van ons, heeft ons liefdevol begeleid in deze periode. Corona trof meerdere gezinsleden, wat het afscheid nemen complex maakte. In huiselijke kring hebben we, mede dankzij de warme, kundige betrokkenheid van Manuela, op bijzondere wijze met elkaar een zeer waardevol afscheid gehad.

Volgens onze moeder kon het niet mooier…We kijken als gezin met veel warmte terug op deze periode. Het gaf troost aan ons allen. Manuela bedankt!”

Familie Bakker – Kamerik

Familie van Rossum, Kamerik

“Dankzij Manuela hebben wij op een liefdevolle wijze afscheid kunnen nemen van onze veel te vroeg, stil geboren zoon. Waar je leven in sneltreinvaart gaat, weet Manuela op een zeer prettige aangename manier de rust te bewaken. Wij hebben in alle rust keuzes kunnen maken, waar Manuela ons enorm goed in heeft kunnen adviseren. Hierdoor kijken wij terug op een liefdevol afscheid van onze zoon. Nogmaals Bedankt!!!!”

Familie van Rossum 💙

Familie van Dam, Woerden

“Wij zijn erg blij dat we de uitvaart van onze moeder en oma door Manuela hebben laten begeleiden. Haar oprechte interesse en luisterend oor heeft ons goed gedaan in die moeilijke tijd. Wij kunnen terug kijken op een waardig afscheid zoals onze moeder en oma had gewild. Manuela, nogmaals bedankt voor alles!”

Familie van Dam.

Familie Smit, Kamerik

Manuela heeft de begrafenis van onze moeder zeer goed begeleid: respectvol, behulpzaam en meedenkend. Ze nam er alle tijd voor die nodig was en regelde veel dingen die op ons afkwamen. Het meest waardevolle was haar echte betrokkenheid bij dit ‘werk’. Voor haar is het ‘werk’ duidelijk een roeping! Wij kunnen haar zonder meer van harte aanbevelen, zo vind je er niet veel!”

Familie Smit.

Familie van Dijk, Schoonhoven

En dan overlijd je moeder/schoonmoeder geheel onverwacht. En nu??? Midden in de nacht gaan zoeken naar een uitvaartbegeleider en dan een foto tegenkomen met een beschrijving waarvan je meteen weet: dit past bij ons!!

En die verwachting was helemaal terecht. Manuela heeft ons met adviezen, tips, out of the box denken maar ook regels geholpen en meegedacht en zo hebben we een afscheid kunnen regelen die bij ons past en wat helemaal goed voelde.

Daarnaast is Manuela een gevoelig, makkelijk benaderbaar en mooi mens!! Dankjewel Manuela voor je goede zorgen.

Groetjes van de familie van Dijk

Familie Bekker, Bodegraven

“Toen mijn man/onze vader toch nog vrij plotseling overleed, zonder ooit besproken te hebben hoe hij zijn eigen afscheid zou zien, hebben wij Manuela nog dezelfde avond gevraagd ons te begeleiden.

Ze is direct langsgekomen met haar collega Josche om ons te helpen met de eerste zaken die in zo’n situatie geregeld moeten worden.

Manuela heeft ons vanaf het eerste contact heel fijn en warm begeleid en geholpen met alle keuzes die gemaakt moesten worden. Zo hadden wij allemaal de ruimte om een eigen rol bij het afscheid te hebben, wat ons weer helpt met de uiteindelijke verwerking. Zij werkte alle details tot in de puntjes uit en zorgde dat niets aan het toeval overgelaten werd. Toen zich op het laatste moment nog 6 oud-commando’s meldden omdat zij een laatste eer wilden bewijzen is zij direct met hen in overleg gegaan. Zo werd ook hun afscheid een mooie en waardevolle aanvulling op de plechtigheid.

Manuela is zeer betrokken, met veel aandacht, respect en liefde voor haar vak. Ze was een luisterend oor voor ons in een verdrietige periode en stond dag en nacht voor ons klaar. Haar begeleiding, en nazorg hebben we als erg prettig ervaren in deze moeilijk tijd.

Wij kijken terug op een mooi en waardig afscheid van onze dierbare en weten zeker dat hij heel trots op ons zou zijn geweest.

Voor ons als familie is het een hele bijzondere ervaring geweest om op deze warme manier begeleid te worden. Hier willen wij Manuela heel hartelijk voor bedanken.

Wij hopen dat zij voor nog heel veel mensen zo’n steun en toeverlaat mag zijn, als dat zij voor ons was.”

Familie Bekker

Familie Habben Jansen, Kamerik

“Manuela heeft ons als familie bijgestaan bij de uitvaart van mijn moeder. Zowel als individu als familie zijn wij erg te spreken over Manuela en haar aanpak. Ze brengt veel kennis en kunde met zich mee, weet heel goed te plannen en zorgt ervoor dat dingen soepel verlopen, zoals je dat graag zou willen. Geen wens is te gek, Manuela adviseert hierin en regelt het waar mogelijk. Dat ze een goede professional is, daar zal niemand aan twijfelen. Maar wat ik zelf het meeste waardeerde is de oprechte zorg en hulp. Ze is naast een professional, ook een persoon met een warm hart welke heel graag helpt in welke vorm dan ook tijdens de moeilijke momenten dat ze haar beroep uitoefent. Hartelijk dank Manuela!”

Wilma van Koert-Sloof, Woerden

“Het is mij overkomen.. je vindt je man van 60 jaar dood op bed. En nu: Hoe verder, je moet dingen regelen. Ik had via via van Manuela gehoord. Vanaf het moment dat ze binnen kwam was er een warme klik. Zij is een open persoon die mij bijzonder goed heeft bijgestaan. Al mijn ideeën over zijn uitvaart waren en zijn door haar mogelijk gemaakt. Manuela denkt mee in de richting van jou persoonlijke wensen. Ze heeft bij mij dan ook een speciaal plekje in mijn hart.”

Wilma van Koert-Sloof

Inge Lazaroms, De Meern

“Je bent een zeer toegankelijk persoon waarbij ik me meteen op mijn gemak voelde. Ik vond het bijvoorbeeld fijn dat je bij het sluiten van de kist en bij de crematie duidelijk aan gaf wat er ging gebeuren. Kortom: je vertelde ons wat we konden verwachten. Zo zei je bijvoorbeeld in de aula net voor de crematie dat Wendy er prachtig bij lag met heel veel bloemen om haar heen. Dit gaf mij in ieder geval meer moed om naar binnen te stappen op dat moment en dat vond ik erg fijn. Nogmaals bedankt voor de goede zorgen.

Groetjes, Inge

Alette Hooijer, Den Haag

“Ik vond het fijn dat wij direct een klik hadden. Deze klik was er doordat je luisterde, transparant was over de mogelijkheden en keuzes die er waren, maar vooral ook door je eigen verhaal in het levenspad wat we bewandelen. Dat was zo herkenbaar hoe Wendy en wij samen in het leven staan. Je bewust zijn van de mogelijkheden die er in je leven zijn en daar gebruik van maken. Ik heb je heel erg als steun ervaren in deze moeilijke tijd. ”

Liefs, Alette

Karin Binnendijk, Gouda

“Ik wil je bedanken voor je geweldige begeleiding en steun de aflopen tijd na het overlijden van mijn moeder. Je hebt alles keurig en helemaal naar wens verzorgd, echt top! Deze baan past erg goed bij jou Manuela. Je bent écht geschikt voor dit werk. Dat is een gave. Mooi hoor! Nogmaals bedankt voor de goede zorgen een de prachtige uitvaart om op terug te kijken.”

Liefs, Karin

Familie van der Bijl, Gouda

“Manuela, wij kijken met een erg positief gevoel terug op de uitvaart van onze vader. Alles verliep zoals wij en ook onze vader dat wilde. Dankjewel daarvoor!”