WAT TE DOEN BIJ OVERLIJDEN?

Na het overlijden van uw dierbare breekt er een emotionele periode aan. Er komt veel op u af en moet er van alles in gang worden gezet. Toch is het geen probleem om in de eerste uren de ruimte te nemen voor uw emoties.  Als u er aan toe bent  belt u ons. Wij zijn dag en nacht bereikbaar voor u. 

ALS UW DIERBARE OVERLIJDT…

Het overlijden van een naaste is een ingrijpende gebeurtenis. Sterven en afscheid nemen, brengen veel verdriet en emoties met zich mee. Er moet in korte tijd veel geregeld en besproken worden. Gelukkig hoeven niet alle beslissingen tegelijk genomen te worden. U hoeft ook niet alles alleen te doen. Ik begeleid, ondersteun en adviseer u graag in deze emotionele uitvaartweek. In alle rust en met alle aandacht. Ik zoek samen met u naar de perfecte balans tussen tradities, rituelen en uw eigen wensen zodat het afscheid recht doet aan het leven van de overledene. 

U kunt mij 24 uur per dag bereiken. Bel: 0348-201124.

 

 

EEN OVERLIJDEN MELDEN

Als eerste moet een arts worden ingeschakeld om het overlijden vast te stellen. U kunt uw huisarts hiervoor bellen. Zodra deze arts is geweest, belt u Unalome Uitvaartbegeleiding. Samen bespreken we wanneer ik het best kan komen. Dat kan direct, maar misschien wilt u liever wachten tot andere familieleden er zijn.

Tijdens mijn eerste bezoek maken we kennis en kunt u uw verhaal kwijt. Samen bespreken we de meest noodzakelijke zaken, zoals de keuze voor een begrafenis of een crematie. Ook de locatie van het afscheid en waar de overledene zal worden opgebaard kunnen we op dit moment bepalen. Als u wilt, kunt u helpen bij de laatste verzorging.

DE DAGEN NA EEN OVERLIJDEN

De dagen na mijn eerste bezoek worden al uw wensen besproken. Tijdens deze dagen zal er veel worden besloten en geregeld. Zodra de locatie van de crematie of begrafenis bekend is kunnen mensen worden uitgenodigd. We bespreken de mogelijkheden voor rouwkaarten en advertenties, maar ook voor de soort kist of mand. Uw wensen staan hierbij centraal, ik begeleid u bij het maken van alle keuzes. We maken samen de beslissingen die ervoor zorgen dat het een afscheid wordt dat bij u en de overledene past.

ONS STAPPENPLAN GEEFT HOUVAST…

Er zijn een aantal stappen die standaard doorlopen moeten worden bij een overlijden. Unalome Uitvaartbegeleiding helpt u bij het maken van deze stappen. We denken mee en ondersteunen u waar nodig. 

Bekijk de stappen die genomen moeten worden ná een overlijden.

 

Wat te doen bij overlijden

 

MEER WETEN OVER WAT TE DOEN BIJ OVERLIJDEN?

Voor vragen of meer informatie kunt u contact opnemen. We geven graag meer informatie, ook over het stappenplan na overlijden.

Bel: 0348-201124, 24 uur per dag, 7 dagen per week

ORIËNTEREN

Er hoeft niet altijd sprake te zijn van een overlijden om contact op te nemen. Ook bij een naderend afscheid kunt u ons benaderen. Misschien wilt u weten wat de mogelijkheden zijn, of uw uitvaartwensen vastleggen. Tijdens een persoonlijk gesprek kunnen we alles bespreken vastleggen. Daarnaast kunt u ons wensenformulier downloaden en invullen.

U leest er hier meer over.