KINDERUITVAART

Als een kind plotseling overlijdt staat de wereld stil. Je wordt plots geconfronteerd met het regelen van een kinderuitvaart. De toekomst die je voor ogen had valt ineens weg. Boosheid, intens verdriet, ongeloof, allemaal emoties die in deze moeilijke periode voorbijkomen. Het verliezen van iemand die je dierbaar is, is pijnlijk en zwaar maar het verlies van een kind is misschien wel de zwaarste van alle verliezen.

Het afscheid van jullie kind. Hoe doe je dat? En welke keuzes zijn er? Er komen veel vragen op je af. Zat jullie kind op school en moeten we daar rekening mee houden? Willen jullie een klein en intiem afscheid of juist dat ‘iedereen’ aanwezig is? Is er een plek die veel voor jullie kind betekende en waar het afscheid plaats moet vinden? Stap voor stap en in alle rust bespreken we de keuzes die er zijn en ondersteunen we jullie naar behoefte.  We doen niets wat jullie niet willen. Samen kijken we naar wat er goed voelt, wat wij uit handen kunnen nemen en wat jullie zelf willen doen.

Wilt u een gesprek of meer weten? Neem dan gerust contact op.

Kinderuitvaart mandjes

KINDERMANDJES.nl • AMELIUS Producten voor een afscheid op maat.

Kinderuitvaart handgemaakte mandjes

STERRENKINDJE.nl • Handgemaakt, uniek en persoonlijk.

Kinderuitvaart

WATERMETHODE.nl • Wanneer je kindje stil geboren wordt….

Broers en zussen bij een kinderuitvaart

Als kinderen hun broer(tje) of zus(je) verliezen heeft dat een enorme impact. Zij zien het verdriet van hun ouders en hebben zelf ook verdriet. Daarom vinden wij het belangrijk om hen zoveel mogelijk te betrekken bij alle keuzes rondom het afscheid. Ook hebben wij voor broertjes en zusjes een knutselkist met daarin allerlei knutselmaterialen zoals kleurplaten, kleurpotloden, stiften, stickers, glitters, houten doosjes om te versieren etc. In de kist zitten ook allerlei (prenten)boeken over de dood en over afscheid nemen.

Afscheid bij geboorte

“Wanneer een liefdevol welkom ook een afscheid wordt..”

Het is een onvoorstelbaar groot verdriet als je baby stil wordt geboren. Je hebt gefantaseerd en gedroomd over jullie toekomst met een kindje. Die verwachtingen zijn verstoord en komen niet meer uit. Jullie worden vader en moeder en het liefdevolle welkom van een sterrenkindje wordt ook een afscheid. Hoe je dat doet en hoe je dat vormgeeft is erg persoonlijk. Het is moeilijk te bepalen wat je wel of niet wilt in deze emotionele periode. Er komt veel op je af in korte tijd. Wat moet er worden geregeld? Welke beslissingen moeten er worden genomen? Wat kunnen jullie verwachten?

Wij begeleiden u bij het afscheid van jullie sterrenkindje. Stap voor stap en in alle rust bespreken we de keuzes die er zijn en ondersteunen we jullie.  We denken mee, zodat de kinderuitvaart gedenkwaardig en persoonlijk wordt.

Opbaren

Het is mogelijk om een (sterren)kindje thuis op te baren, zo kunt u op elk moment van de dag bij jullie kindje zijn. Bij het opbaren van stilgeboren baby’s is het mogelijk om te kiezen voor een wateropbaring i.p.v. een opbaring op een koeling.

Hoe werkt het?

Na de geboorte wordt de overleden baby in een kom of bakje met koud kraanwater gelegd. De baby neemt dezelfde houding aan als in de baarmoeder, hij lijkt te zweven in het water. Het water ververs je elke dag. Het water wordt koud gehouden door koelelementen, ijsblokjes of door het bakje met de baby in de koeling te bewaren. De jonge baby zal lichter van kleur worden. Oudere baby’s houden een mooie roze huid en roze lipjes en nageltjes. Het kindje kan uit het water genomen worden om te worden vastgehouden en geknuffeld. 

De voordelen van de watermethode zijn:

  • De baby neemt de natuurlijke houding aan, de foetushouding
  • De huid van de baby wordt lichter van kleur
  • De ouders kunnen mooie foto’s maken van hun baby in het water
  • De baby kan aangeraakt worden zonder het te beschadigen

Meer informatie over de watermethode kunt u vinden op de website: https://www.watermethode.nl

Wij begeleiden en ondersteunen u in alle rust. Bel voor meer informatie of een vrijblijvend gesprek: 0348-201124 of mail manuela@unalome-uitvaartbegeleiding.nl