Uitvaart Harmelen

Voor een persoonlijke uitvaart in Harmelen kunt u bij Unalome Uitvaartbegeleiding terecht. Als een dierbare overlijdt is het prettig om afscheid te kunnen nemen in een vertrouwde omgeving. We denken met u mee over een passende locatie en doen ons uiterste best om aan uw wensen te voldoen. Samen zorgen we voor een waardevol afscheid waar u op terug kunt kijken als een warme herinnering.

Opbaren

Als er iemand is overleden wordt uw dierbare, na de laatste verzorging, opgebaard. Hier zijn verschillende mogelijkheden voor. Zo kan een overledene thuis blijven, in een kist of wade, of op bed. U kunt op deze manier op elk moment van de dag bij uw dierbare zijn. U kunt op uw manier, in uw vertrouwde omgeving afscheid nemen. Ook familie en vrienden kunnen gemakkelijk afscheid komen nemen, op ieder tijdstip.

Wanneer het niet mogelijk is om uw geliefde thuis op te baren, of als u dit liever elders wilt kunt u gebruik maken van een uitvaartcentrum of een 24-uurs kamer. Bijvoorbeeld de 24-uurs kamer van Afscheidshuis Harmelen in de Kalverstraat.

Opbaren kan ook bij Het Trefpunt: Iepenlaan 2 Harmelen. https://www.hervormd-harmelen.nl/kerkelijk-centrum-het-trefpunt.html

Of bij Afscheidshuis Vleuten, Achter de Willibrord kerk, Pastoor Ohllaan 34, 3451 CC Vleuten   https://afscheidshuisvleuten.nl/

Kerken in Harmelen

Wanneer geloof voor u een belangrijke rol speelt, kan een kerkelijke uitvaart van grote betekenis zijn. De symbolen en rituele handelingen, de zang en muziek, de Bijbelteksten en gebeden bieden hoop en troost. In Woerden en omgeving is er een grote verscheidenheid aan kerken. Waar we ons ’thuis’ voelen wordt vaak bepaald door onze opvoeding, onze tradities, huidige gezinssituatie en behoeften en door wie wij zelf zijn. 

Wij verzorgen uitvaarten voor alle gezindten en gemeenten. Onderstaand een overzicht van diverse kerken in de regio Harmelen. Ook buiten deze regio verzorgen wij uw kerkelijke uitvaart.

Neem gerust contact op als u meer wilt weten over de locaties.

Crematoria Harmelen

Na een overlijden kunt u kiezen voor begraven of cremeren. Deze keuze is vaak al gemaakt voor een overlijden, maar mocht dit niet het geval zijn informeert Unalome Uitvaartbegeleiding u graag over de mogelijkheden en de verschillen. Er wordt steeds vaker gekozen voor een crematie, dit heeft uiteenlopende redenen.

Ieder crematorium heeft een eigen sfeer, een eigen karakter. Zo ook de aula, waar de afscheidsdienst voor uw dierbare georganiseerd kan worden. Hier krijgt u de gelegenheid om naar eigen invulling de overledene te herdenken met bijvoorbeeld muziek, beelden en er is natuurlijk de mogelijkheid om te spreken. Na de dienst zijn er uitgebreide catering mogelijkheden.

De crematoria rondom Harmelen zijn:

  • Crematorium Domstede in Utrecht
  • Crematorium Daelwijck in Utrecht
  • Crematorium Noorderveld in Nieuwegein
  • Crematorium Den en Rust in Bilthoven
  • Crematorium Alphen aan den Rijn in Alphen aan den Rijn
  • Crematorium IJsselhof in Gouda

Begraafplaatsen Harmelen

Als u kiest voor een begrafenis, zijn er ook verschillende mogelijkheden waarbij iedere locatie een eigen sfeer heeft. U kunt zelf kiezen op welke begraafplaats het graf wordt aangekocht. Dat kan een algemeen graf zijn, of een particulier graf. Een particulier graf noemen we ook wel een familiegraf. Het is soms zelfs mogelijk om de plek van het graf zelf uit te kiezen.

In en rond Harmelen kunnen we gebruik maken van de volgende begraafplaatsen:

  • Algemene begraafplaats ’t Spijck, Dorpeldijk 1, Harmelen
  • Algemene begraafplaats Rijnhof, Woerden
  • Protestantse begraafplaatsen, De Meern en Vleuten
  • Rooms Katholieke begraafplaatsen, De Meern en Vleuten

Alternatieve locaties voor een uitvaart in Harmelen

Uiteraard is het ook mogelijk om het afscheid op andere locaties te laten plaatsvinden. Denk bijvoorbeeld aan een afscheid bij u thuis, in uw achtertuin of in een grote schuur of buiten in een weiland. De catering kan dan verzorgd worden door uw eigen cateraar of een cateraar waar we vaker mee samenwerken. 

Het favoriete café of restaurant kan natuurlijk ook een optie zijn, net als de sportclub die veel voor uw dierbare betekende of het theater of dorpshuis. Dit is natuurlijk afhankelijk van de beschikbaarheid. Wij geven u hieronder een aantal voorbeelden in de gemeente Utrecht. Mocht uw gewenste locatie er niet bij staan, wij zoeken graag samen met u mee naar een andere passende locatie.

Harmelen

De Kloosterhoeve

Het Trefpunt

Vleuten

Kerk aan het lint

Woerden

Kapel Weddesteyn

De Willemshoeve

Kasteel Woerden

Restaurant de Markies

Grand Café Plein 7

Kamerik 

Buitenplaats Kameryck

De Schulenburch

De Boerinn

Zegveld

De Milandhof

Meer weten over uitvaart Harmelen?

Voor alle vragen over de afscheidslocaties, een crematie of begrafenis kunt u contact met ons opnemen. Ook voor andere vragen of advies kunt u bij ons terecht. Wilt u een overlijden melden? Bel dan 0348-201124.